Jag avslutade min vistelse på Nya Zealand med besök på Cape Kidnappers,utanför Napier, och Muriwai GC strax norrr om Auckland.
I det dramatiska landskapet runt Cape Kidnappers har den amerikanska arkitekten Tom Doak lagt ut en mycket spektakulär golfbana. Speciellt de sista 9 hålen är särskilt häftiga med flera greenområden placerade på smala landtungor med branta klippslänter ned mot Pacific Ocean. Golfbanan nås med en 8 km smal och slingrande väg som bara det är en upplevelse. Trots golfbanans internationella uppmärksamhet spelas det inte mer än 5000 rundor på banan under ett år. Kanske greenfee avgiften på cirka 3500 kronor kan vara en bidragande orsak till detta….
Muriwai är en charmig linksbana cirka 50 minuter norr om Auckland. Banan har flera fina golfhål med närhet till havet. Det som kanske är lite annorlunda med Muriwai banan i en jämförelse med de klassiska linksbanor på de brittiska öarna är närvaron av mycket träd.